Serbia a luat decizia, după ce a amenințat că se retrage de la EURO 2024

La miezul nopții de marți spre miercuri, Serbia amenințase printr-un oficial al federației că se va retrage de la EURO 2024 dacă Albania și Croația nu vor primi “cele mai dure sancțiuni” de la UEFA.

A doua zi, forul continental a amendat federațiile albaneze și croate cu 10.000 de euro pentru faptul că fanii celor două țări au strigat “ucideți toți sârbii” pe parcursul meciului direct, încheiat 2-2.

Serbia nu se retrage de la EURO 2024

Tot a doua zi s-a aflat că, până la urmă, Serbia nu se va ține de promisiune, deși UEFA nu a acordat sancțiuni atât de dure precum cele cerute, scrie digisport.ro.

Înaintea meciului cu Slovenia, pe pagina oficială de Twitter a Federației de Fotbal din Serbia s-a postat un mesaj din care reiese că duelul de la 16:00 se va desfășura fără nicio problemă.

Totuși, faptul că o echipă a vrut deja să se retragă din cauza comportamentului fanilor i-ar putea face pe cei de la UEFA să aplice măsuri mai dure până la finalul turneului, pentru a evita alte scandaluri de acest gen.

“În ziua în care echipa națională a Serbiei joacă unul dintre cele mai importante meciuri din istoria recentă a fotbalului nostru, Vulturii au fost vizitați la Munchen de prim-ministrul Milos Vucevic.

Sprijin pentru echipa națională de la cel mai înalt nivel din stat, când este cel mai important. Premierul a fost întâmpinat de președintele federației, Dragan Dzajic, selecționerul Dragan Stojkovic și directorul echipei naționale, Stevan Stojanovic”, a fost mesajul transmis.

Ce declarase secretarul general Jovan Surbatovic imediat după Croația – Albania 2-2

“În primul rând, vreau să le mulțumesc suporterilor pentru sprijinul acordat în meciul cu Anglia și sper că vom bate Slovenia.

Ce s-a întâmplat e scandalos și le vom cere celor de la UEFA să aplice sancțiuni, chiar dacă asta ar însemna că nu vom mai continua la acest turneu.

Ce s-a întâmplat merită cele mai dure sancțiuni, în așa fel încât incidentele să nu se mai repete.

Suntem siguri că vor fi pedepsiți, pentru că deja au răspuns cererii de a-l exclude pe așa-zisul jurnalist din Albania. Vom cere de la UEFA să pedepsească ambele federații.

Nu vrem să facem asta, dar dacă UEFA nu îi pedepsește, ne vom gândi la cum vom proceda pe urmă”, a spus secretarul general Jovan Surbatovic, citat de presa sârbă.