Supercomputerul a prezis: ce șanse are România în fața Belgiei, după ce a umilit-o pe Ucraina în prima etapă

România a avut un debut perfect la EURO, întrucât a învins-o categoric pe Ucraina, scor 3-0.

De partea cealaltă, Belgia a produs una dintre surprizele negative și a pierdut cu Slovacia, scor 0-1.

Sâmbătă, 22 iunie, urmează meciul direct din Belgia și România, care este programat de la ora 22:00, la Koln.

Supercompeturul OPTA a analizat partida dintre Belgia și România, după ce s-a pronunțat și cu privire la precedentul meci jucat de ”Tricolori”, când le-a dat elevilor antrenați de Edi Iordănescu șansa de 31,5% să câștige.

De data aceasta, supercompeturul i-a acordat o șansă și mai mică României, întrucât o vede pe Belgia drept favorita certă a confruntării.

“Supercomputer-ul Opta consideră Belgia drept marea favorită pentru acest meci, cu 62,8% șanse de victorie în simulările de dinaintea meciului cu România”, au notat cei de la The Analyst.

România are 16,6% șanse să câștige partida cu elevii pregătiți de Domenico Tedesco, în timp ce șansele unui egal sunt de 20,6%.
Belgia nu a reușit să înscrie niciun gol din ultimele 47 de șuturi expediate la turneele finale.

Joi, presa belgiană a anunțat că Thomas Meunier va reveni la antrenamentele echipei. Totuși, fundașul de 32 de ani nu va fi apt în timp util pentru a putea juca împotriva României.

În mod normal titular la naționala Belgiei, fotbalistul lui Trabzonspor se accidentase cu doar 5 zile înainte de startul EURO 2024, dar accidentarea sa s-a dovedit a fi mai ușoară decât estimările inițiale.