Liverpool vrea să-l aducă pe omul care „a îngropat” Italia în primul meci de la EURO 2024

Liverpool a intrat într-o nouă eră, odată cu plecarea lui Jurgen Klopp (57 de ani) și instalarea lui Arne Slot (45 de ani).

Așa cum era de așteptat, tehnicianul olandez și-a manifestat dorința de a opera mai multe modificări la nivelul lotului și de a întineri echipa. De altfel, Slot a decis să renunțe la doi jucători cu experiență (Joel Matip și Thiago Alcantara), iar în locul său să aducă jucători cu vârste ceva mai fragede.

Printre cei aflați pe lista lui Slot se numără și un jucător care ”și-a îngropat” echipa în prima etapă a grupelor de la EURO 2024.

Potrivit italienilor de la Corriere di Bologna, Liverpool a accelerat negocierile cu formația din Emilia-Romagna pentru transferul lui Riccardo Calafiori (22 de ani), fundașul central care ”a decis” scorul final al derby-ului Italia – Spania (0-1) de la EURO 2024 printr-un autogol marcat în poarta lui Gigi Donnarumma.

Sursa citată anterior scrie că oficialii lui Liverpool au discutat deja cu omologii lor de la Bologna în ceea ce privește o mutare a stoperului de 22 de ani, iar aceasta ar urma să se facă în jurul sumei de 25 de milioane de euro (21,3 milioane de lire sterline).

Riccardo Calafiori ar putea fi dorit de Arne Slot la Liverpool pentru a-l înlocui pe Joel Matip (32 de ani), care va pleca de pe Anfield Road în acest mercato de vară. Cel mai probabil, dacă va ajunge în trupa ”Cormoranilor”, italianul va face pereche în axul central cu Virgil Van Dijk (32 de ani).