Șoc pentru România! Cu cine joacă tricolorii în optimile EURO 2024 dacă termină pe locul 2

România și-a aflat o posibilă adversară din optimile de finală de la EURO 2024 după ce grupa D s-a încheiat.

În cazul în care va termina grupa E pe locul secund, România va da în optimile de finală peste ocupanta poziției a doua din grupa E, Franța.

Posibil duel Franța – România în optimile EURO 2024

Franța a remizat surprinzător, 1-1, contra Poloniei, care era deja eliminată de la EURO, iar vicecampioana mondială a încheiat grupa D pe locul 2, cu 5 puncte, sub liderul Austria, care a învins Olanda, 3-2.

Duelul dintre locul 2 din grupa D și locul 2 din grupa E va avea loc pe Merkur Spiel-Arena din Dusseldorf, luni, 1 iulie, de la ora 19:00.

Franța are al doilea cel mai valoros lot de la EURO 2024 – 1,23 miliarde euro, potrivit Transfermarkt. Este depășită doar de Anglia (1,52 miliarde de euro).

Franța este dublă campioană mondială (1998, 2018) și dublă campioană europeană (1984, 2000).

Cum termină România pe locul 2 în grupa E

România învinge Slovacia, iar Belgia învinge Ucraina. Belgia și România ar ajunge la 6 puncte, ar fi pe primele două poziții, însă belgienii ar fi avantajați de victoria din meciul direct.

România face egal contra Slovaciei, iar Belgia învinge Ucraina. Belgia ar termina pe primul loc, cu 6 puncte, iar România și Slovacia s-ar clasa pe 2, respectiv 3, ambele cu 4 puncte. România ar fi peste Slovacia datorită numărului mai mare de goluri înscrise.

România face egal contra Slovaciei, iar Ucraina învinge Belgia. Ucraina ar fi prima, cu 6 puncte, urmată de România și Slovacia, cu câte 4 puncte. România ar termina pe 2 datorită golaverajului mai bun.