Cum a fost numit Ianis Hagi de scoțieni, după ce a obținut penalty-ul care a dus-o pe România în „optimi” la EURO

România s-a calificat în optimile de finală de la EURO 2024, după 1-1 cu Slovacia în ultima etapă a grupelor.

După ce slovacii au deschis scorul în minutul 24 prin Duda, România a egalat în minutul 37, prin Răzvan Marin, dintr-un penalty obținut de Ianis Hagi în minutul 37.

Scoțienii, despre Ianis Hagi, după calificarea României în ”optimi”: ”Starul uitat”
Evoluția lui Ianis Hagi din meciul cu Slovacia nu a fost trecută cu vederea de scoțieni, care l-au numit pe românul de la Rangers drept ”starul uitat”, care prin prestația sa i-ar fi dat anumiote semnale tehnicianului clubului de la Glasgow.

”Fanii lui Rangers imploră revenirea starului uitat, în timp ce acesta îi trimite un memento lui Philippe Clement, câștigând o lovitură de penalty crucială la EURO”, au notat cei de la The Scottish Sun.

În sezonul 2023/2024, Ianis Hagi a fost împrumutat de Rangers la Alaves, în La Liga.

După ce a remizat cu Slovacia, România se va duela cu Olanda în optimile de finală de la EURO 2024.

România, meci cu Olanda în optimile de la EURO 2024

Meciul României cu Olanda se va disputa pe 2 iulie, de la ora 19:00, pe stadionul din Munchen, unde prima noastră reprezentativă și-a început parcursul de la EURO 2024, cu marea victorie cu Ucraina, 3-0.

După rezultatele Portugaliei și Turciei, România are un adversar mai greu în optimi, însă altfel stau lucrurile dacă va reuși să se califice în sferturi.

O victorie cu Olanda aduce o confruntare cu învingătoarea din meciul dintre Austria și Turcia. Pe aceeași jumătate de tablou mai sunt meciurile Anglia – Slovacia și Elveția – Italia. Dacă ajunge în semifinale, România va juca împotriva uneia dintre cele patru echipe.