Vape-urile ar putea fi interzise în Uniunea Europeană. Mai multe țări au restricționat deja folosirea aromele de vape

Miniștrii sănătății din UE discută despre restricționare aromelor din produsele cu nicotină destinate consumatorilor, cum ar fi vape-urile și pungile cu nicotină. Propunerea de a interzice aromele la nivelul comunității și de a restricționa vânzările transfrontaliere vine din partea Letoniei și Danemarcei.

În cazul în care miniștrii Sănătății ajung la un consens privind susținerea acestor propuneri, următorul pas ar fi să solicite Comisiei Europene să introducă un proiect legislativ, care ar urma să fie votat de Consiliu și de Parlamentul European, transmite sanatateinfo.md.

Portalul menționează că Danemarca, Estonia, Finlanda, Ungaria, Lituania, Țările de Jos și Slovenia interzic deja aromele de vape. Spania a finalizat recent o consultare publică cu privire la o propunere de interzicere a aromelor, în timp ce Letonia este în curs de a introduce restricții privind aromele.

Directiva privind produsele din tutun permite statelor membre să își stabilească propriile norme pentru arome. Inițiatorii de a interzice vape-urile la nivel european afirmă că interdicțiile individuale nu funcționează din cauza vânzărilor transfrontaliere.

Activiștii din domeniul vapării au îndemnat UE să mențină legalitatea aromelor de țigări electronice. Ei susțin că aromele joacă un rol crucial în a-i ajuta pe fumători să renunțe la fumat.