Ce a scris presa din Rusia, după ce Ucraina a terminat ultima în grupa României de la EURO

Ucraina a fost eliminată de la EURO 2024, după ce a încheiat pe ultimul loc în Grupa E de la EURO 2024, din care a făcut parte și România.

Ucraina a pierdut cu România, scor 0-3, a învins-o pe Slovacia, scor 2-1, și a remizat cu Belgia, scor 0-0.

Presa din Rusia, țară care se află în război cu Ucraina, a reacționat, după ce naționala condusă de Serghei Rebrov a terminat pe ultimul loc în Grupa E de la EURO, chiar dacă a acumulat patru puncte, scrie digisport.ro.

”O ‘realizare’ uimitoare a Ucrainei la Euro. Echipa lui Rebrov a depășit Rusia”, au titrat cei de la sovsport.ru, care au continuat: ”Faza grupelor Euro 2024 s-a încheiat cu o eliminare dureroasă pentru Ucraina, în condițiile în care în Grupa E, echipa lui Serghei Rebrov, alături de belgieni, arăta inițial ca o favorită clară. Și, de asemenea, un anti-record ciudat: Ucraina a devenit prima echipă din istoria Campionatului European care a ocupat ultimul loc în grupă, cu patru puncte.

În același timp, datorită formatului schimbat, cu care nu ne-am obișnuit din 2016, slovenii au intrat în play-off cu trei puncte. Și cu patru Olanda, slovacii și georgienii.

Dar ultima echipă care nu s-a calificat în optimile de la Euro cu patru puncte a fost… echipa rusă. Acum 12 ani a avut loc ultimul Campionat European cu 16 participanți. Băieții noștri au început atunci cu o victorie zdrobitoare asupra cehilor (4:1), dar apoi au obținut un singur punct în meciurile cu Polonia (1:1) și Grecia (0:1).

Prin urmare, anti-recordul Ucrainei este un lucru în sine. Cazul este cu adevărat unic. S-au trezit ostatici ai formatului? Este discutabil – jucătorii de fotbal ucraineni, desigur, știau despre toate configurațiile posibile din tabel.

Iar eșecul de a părăsi grupa s-a datorat, în primul rând, înfrângerii din toate punctele de vedere în fața României în prima etapă. Pe de altă parte, belgienii au intrat și ei în ultimul meci cu ideea că cel mai probabil li s-ar potrivi un rezultat de egalitate.

Nu este în întregime corect să vorbim despre ghinion, toată lumea a terminat la egalitate. Dar numărul deprimant de remize înspăimântătoare din ultima rundă este rezultatul modificării formatului, da”.